Skip to content

Γίνετε Όλα Όσα Μπορείτε να Γίνετε

Ποιο είναι το νόημα της ζωής σας; Πώς σχετίζεστε με τους άλλους ανθρώπους; Πόσο σας ικανοποιεί ο τρόπος που υπάρχετε στον κόσμο;

Ποια ειμαι

Η ψυχολογική θεραπεία είναι μια βαθιά υπαρξιακή και πολιτική πρακτική.

Είμαι η Βιβή Φατούρου και στη δουλειά μου ως ψυχολόγος προσεγγίζω τον άνθρωπο ολιστικά και φαινομενολογικά προσπαθώντας να κατανοήσω το πώς ο ίδιος αντιλαμβάνεται την εμπειρία του.

Γιατί να Κάνω Θεραπεία;

Επειδή βιώνετε μια διάχυτη ανησυχία, αβεβαιότητα ή δυσφορία εξαιτίας της αίσθησης ότι δεν είστε οι άνθρωποι που θα θέλατε να είστε και δεν ζείτε τη ζωή που θα θέλατε να ζείτε.

Νόημα

Μοιάζει σαν να είναι όλα μάταια, ανούσια και βαρετά σαν μην υπάρχει τίποτα πλέον να δώσει νόημα στη ζωή;

Νόημα

Όταν σας μπερδεύει, αποθαρρύνει ή απελπίζει η διαρκής ανάγκη για νόημα στη ζωή, η θεραπεία μπορεί να βοηθήσει.

Μοναξιά

Μοιάζει σαν η επαφή και η σύνδεση με τους άλλους ανθρώπους να έχει χαθεί ανεπιστρεπτί;

Μοναξιά

Όταν σας μπερδεύει, αποθαρρύνει ή απελπίζει η αντιμετώπιση της μοναξιάς που έχει η ζωή, η θεραπεία μπορεί να βοηθήσει.

Ελευθερία

Μοιάζει σαν να μην ορίζετε τη ζωή σας, σαν να είστε αδύναμοι ή ανήμποροι να κάνετε επιλογές ή σαν να μην υπάρχουν επιλογές;

Ελευθερία

Όταν σας μπερδεύει, αποθαρρύνει ή απελπίζει η διαχείριση της ελευθερίας που έχετε ή δεν έχετε στη ζωή, η θεραπεία μπορεί να βοηθήσει.

Τέλος

Μοιάζει σαν να απειλείται, χάθηκε, ξοδεύτηκε, τελείωσε ή τελειώνει η ζωή;

Τέλος

Όταν σας μπερδεύει, αποθαρρύνει ή απελπίζει η επίγνωση του πόσο εύθραυστη ή εφήμερη είναι η παρουσία σας στη ζωή, η θεραπεία μπορεί να βοηθήσει.

ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ

Θεωρώ εφικτή την προσωπική και κοινωνική αλλαγή και πιστεύω ότι η δουλειά που κάνω βοηθά τους ανθρώπους, εντός των δεδομένων περιορισμών τους, να αντιλαμβάνονται τα πράγματα χωρίς διαστρεβλώσεις ή αυταπάτες και να μετακινούνται προς μεγαλύτερη αυθεντικότητα και ελευθερία.

Τι Κάνουμε στο Ψυχολογώ;

Μέσα από κείμενα, σχόλια, επικοινωνία, προσπαθούμε μαζί να ανιχνεύσουμε τους τρόπους με τους οποίους κατασκευάζουμε την υποκειμενικότητά μας – το πώς οικοδομούμε δηλαδή την αίσθηση του ποιοι και ποιες είμαστε.

Λέμε ιστορίες

Όλοι έχουμε μια σημαντική και μοναδική ιστορία να διηγηθούμε - την ιστορία του ποιοι είμαστε και ποια είναι η ζωή μας.

Λέμε ιστορίες

Συμμετέχουμε με την ιστορία μας στη διαμόρφωση του κόσμου.

Ανασκευάζουμε πραγματικότητες

Καμία πραγματικότητα δεν είναι πιο αληθινή ή πιο σωστή από τις άλλες και κανένα μεμονωμένο αφήγημα δεν περιγράφει επαρκώς τον κόσμο.

Ανασκευάζουμε πραγματικότητες

Αμφισβητούμε τις απόλυτες αλήθειες και διαπραγματευόμαστε αμοιβαία αποδεκτές πραγματικότητες.

Διερευνούμε δυνατότητες

Το πλήθος των ιστοριών, οι πολλαπλές αλήθειες, οι πολλές εναλλακτικές πραγματικότητες δημιουργούν δυνητικά άπειρες δυνατότητες.

Διερευνούμε δυνατότητες

Απελευθερωνόμαστε από τις αγκυλώσεις και δοκιμάζουμε νέους και διαφορετικούς τρόπους να υπάρχουμε και να είμαστε.

black-background-g5df561567_1920

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Σκέψεις και Γνώμες για το Ψυχολογώ

θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, διότι τα εμπεριστατωμένα άρθρα σας με βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό να εξηγήσω ακατανόητες συμπεριφορές ανθρώπων με τους οποίους σχετίστηκα, αλλά και να δικαιολογήσω τις δικές μου αντιδράσεις σε αυτές τις συμπεριφορές.
Σ. Κ.
Εγώ – πέραν της αξιολόγησης του άρθρου σας με άριστα – θα μείνω σε αυτό που μου έκανε εντύπωση και έχει να κάνει με το "δεν υπάρχουν συμπεράσματα" – άρα υπάρχει η επιλογή της απόφασης και η ανάληψη της ευθύνης. Το θεωρώ σημαντικό και χαίρομαι που επιτέλους βλέπω ψυχολόγο να μη προσπαθεί να "καθοδηγήσει" στην απόφαση (είτε έμμεσα είτε άμεσα).
Τ.Π.
Σας ανακάλυψα τυχαία και από τότε δεν χάνω άρθρο σας. Σας ευχαριστώ που μοιράζεστε όλες αυτές τις γνώσεις μαζί μας.
Δ. Σ.
Απόλαυσα το άρθρο σας. Μου έδωσε μια νέα οπτική γωνία για ένα τόσο πολύπλοκο θέμα. Συγχαρητήρια για τον τρόπο που γράφετε. Το αναλύετε τόσο ωραία που με καλύψατε. Ένιωσα ότι τραβήξατε την κουρτίνα και μπόρεσα να δω τι κρύβεται πίσω από αυτές τις συμπεριφορές.
Ε. Π.
Ο τρόπος γραφής, έκφρασης και προσέγγισης του κάθε θέματος, προσωπικά με συνεπαίρνει. Τόσο κατατοπιστικά και παράλληλα τόσο εύστοχα και βοηθητικά για τον αναγνώστη. Και κυρίως κάθε άρθρο έχει την μοναδική δυνατότητα να "ωθεί" τον αναγνώστη. Να τον ωθεί προς το καλύτερο, προς αυτό που ίσως ξέρει και θέλει αλλά φοβάται, διστάζει να το κάνει... Πραγματικά συγχαρητήρια!
Ανώνυμος
Η ακριβολογία στην ανάλυση τόσο πολυσύνθετων εσωτερικών και διαπροσωπικών καταστάσεων, είναι ταλέντο και κατόρθωμα! Να είσαι καλά, σε ευχαριστούμε πολύ!
Ανώνυμος
Είναι σαν να διαβάζω τον εαυτό μου πραγματικά. Δεν θα ήταν ειρωνεία να πω ότι τρόμαξα και 'φοβήθηκα' γιατί πρώτη φορά βρίσκω άρθρο να περιγράφει επακριβώς τις σκέψεις μου. Νόμιζα ότι μόνο εγώ σκεφτόμουν έτσι...
Ανώνυμος
Υπέροχα τα άρθρα σας! Είναι σαν πόρτες που ξαφνικά άνοιξαν σε σκοτεινά δωμάτια.
Ανώνυμος
Να γράφετε γιατί πραγματικά είναι εντυπωσιακός ο τρόπος γραφής σας, καθώς και ο τρόπος που αντιλαμβάνεσθε και χειρίζεστε πολύ σοβαρά και ευαίσθητα θέματα που αφορούν όλους μας. Προσωπικά, είχα πολύ καιρό να διαβάσω τόσο καλογραμμένα και ταυτόχρονα προσιτά στον περισσότερο κόσμο κείμενα. Δεν κουράζουν με επιστημονικούς όρους και αναλύσεις, δεν υπερθεματίζουν, δεν έχουν ελλείψεις, αλλά ούτε και υπερβολές.
Τ.Γ.
Κάθε άρθρο σας είναι ξεχωριστό, με την δίκη του ταυτότητα και οντότητα. Πραγματικά μας προβληματίζετε ευχάριστα.
Ανώνυμος
Πραγματικά αποτυπώσατε μια κατάσταση που προκαλεί έντονο ψυχικό πόνο και οδηγεί ακόμα και τους πιο δυναμικούς ανθρώπους σε μια φρενίτιδα ανασφάλειας, πανικού και άγχους. Να είστε καλά που μας χαρίζετε τις συμβουλές σας και την ματιά σας πάνω στις σχέσεις γιατί αυτή είναι και η πηγή ευτυχίας του ανθρώπου άλλωστε, όσο κι αν θέλει να μας αποπροσανατολίσει η εποχή.
Ανώνυμος
Καταπληκτικό άρθρο! Με ανέλυσε και με βοήθησε προσωπικά αλλά μου ανέλυσε και συμπεριφορές που έχω υποστεί και υφίσταμαι δυστυχώς αυτήν την περίοδο με πολύ και επώδυνο κόστος. Ευχαριστώ από καρδιάς…
Ανώνυμος
Νιώθω μεγάλη συγκίνηση διαβάζοντας το άρθρο σας, με άγγιξε βαθιά. Η ζωή που δεν έζησα είναι μέσα σε αυτό το άρθρο…
Δ.Φ.
Το άρθρο σας αυτό το διαβάζω τον τελευταίο μήνα κάθε μα κάθε μέρα. Μέχρι να το απομνημονεύσω, θα το διαβάζω. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο τοποθέτησε κάποιες σκέψεις μου στη σωστή σειρά. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει λάβει τόσα πολλά σχόλια. Μου εξήγησε συμπεριφορές που έχω βιώσει και που άλλοτε τις δικαιολογούσα και άλλοτε μου δημιουργούσαν θυμό.
Ανώνυμος
0
ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ
0
ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ/ΜΗΝΑ
0
ΠΡΟΒΟΛΕΣ/ΜΗΝΑ
0
ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ FACEBOOK
0
ΣΧΟΛΙΑ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Αν ενδιαφέρεστε να καταλάβετε περισσότερα για την ανθρώπινη ύπαρξη, σας προτείνω να μελετήσετε τις παρακάτω θεωρίες τις οποίες βρίσκω χρήσιμες, ενδυναμωτικές και απελευθερωτικές για τον άνθρωπο.

Είστε Έτοιμοι και Έτοιμες να Γίνετε όλα όσα Μπορείτε να Γίνετε;

Ελάτε να μου διηγηθείτε την ιστορία σας και να βρείτε τη θέση σας στο χώρο και στο χρόνο.

Ελάτε να αμφισβητήσετε τα περιοριστικά αφηγήματα που περιγράφουν την ύπαρξή σας.

Ελάτε να ανακαλύψετε τρόπους να γίνετε όλα όσα θέλετε και μπορείτε να γίνετε.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Οι ψυχολογικές υπηρεσίες που προσφέρω και σημαντικές επιμέρους όψεις της συμβουλευτικής διαδικασίας.

Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΟΥ

Μάθετε πώς προσεγγίζω θεωρητικά την έννοια της θεραπείας και πώς ασκώ τη συμβουλευτική διαδικασία στην πράξη.

Μία αληθινή σχέση

Προσεγγίζω τον πελάτη με ειλικρίνεια, σεβασμό και θετική στάση προσπαθώντας να κατανοήσω σε βάθος τις εμπειρίες του.

Εγγραφή στο Newsletter

Μείνετε σε επαφή με τo Ψυχολογώ για να λαμβάνετε στο email σας τα νέα άρθρα και να ενημερώνεστε πρώτοι για οτιδήποτε καινούργιο συμβαίνει στο blog.